En el mandat 2011-15 l’Ajuntament, governat per CiU, va acordar amb la Diputació de Barcelona l’inici dels treballs per la rehabilitació de la Casa de la Vila. Es va concedir una subvenció nominativa per a la reparació de la teulada, donades les goteres que hi havia a l’edifici.
Es va desallotjar perquè a més a més d’aquests obres, les bigues de fusta estaven plenes de tèrmits i amenaçava a possibles ensorraments. De fet, es van apuntalar diverses zones.
Des d’aleshores, es va traslladar l’arxiu, ja no s’hi fan casaments civils, ni plens ni actes institucionals. Per tant, l’edifici necessita una urgent rehabilitació. I més tractant-se d’un BCIL (Bé Cultural d’Interès Local) que forma part del patrimoni local.
En aquest sentit, l’aleshores alcalde Marcel·lí Martorell, va realitzar un conveni per a la realització del projecte tècnic arquitectònic, que es va començar en aquest període i va seguir en l’anterior legislatura amb l’alcalde Aleix Auber, en que es van fer certes modificacions que el grup del PDECAT va trobar encertades i positives.
L’any 2020, l’Ajuntament encapçalat per ERC va rebre una subvenció de més de 500.000 € que va perdre en no executar l’obra abans del 31 de desembre del mateix any.
Novament, i el febrer d’enguany, l’Ajuntament rep una subvenció nominativa de 514.000 €, fet que des de Junts per Capellades celebrem donada la urgència per fer l’obra de rehabilitació i que permetran fer la primera fase.

El passat dilluns dia 1 de març, el Ple de l’Ajuntament va adjudicar l’obra a una empresa constructora, advertint des del grup municipal de Junts per Capellades que l’Ajuntament ho estava fent a una empresa amb una baixa anòmala o el que des de Junts per Capellades anomenem “baixa temerària”.
La resposta d’ERC va ser que “els de Junts no sabeu comptar”.
Els informes tècnics en avalen i, reconeixent l’error (per escrit), el Ple extraordinari del dimecres 10 de març ha aprovat per unanimitat la suspensió de l’acord del dilluns dia 1.

Des de Junts per Capellades demanem més i millor coordinació de l’equip de govern i d’aquest amb el personal tècnic de l’Ajuntament, així com un millor i més efectiu lideratge per part de l’alcalde d’ERC Salvador Vives.