Des de l’inici del present mandat, Junts per Capellades ha optat per una oposició constructiva, un estil de fer política en positiu per fer, entre tots un poble millor, tant des del punt de vista social i comunitari com per tenir un espai més net, endreçat i agradable, i per treballar per un millor futur econòmic per tothom.


Certament, aquest any 2020 ha estat un any complicat a tots nivells i a la oposició ens toca estar al costat de l’equip de govern per tirar endavant tots i no deixar ningú darrera.


Enguany, hem presentat 30 preguntes, 16 precs, 17 propostes i 3 mocions al Ple de l’Ajuntament.
De cara els pressupostos del proper any 2021 hem demanat 17 propostes més; reiniciar el canvi de barana de la Ronda del Capelló, destinar els plans d’ocupació a un assessorament gratuït als veïns per l’estalvi energètic als habitatges (potència, rebuts,.), iniciar experiència en biomassa en un equipament municipal, estudiar un possible mercat de dissabte matí (sense menystenir el de dimarts), propostes d’ocupabilitat per persones en precarietat, noves beques per activitats extraescolars culturals, replanteig d’alternatives al poliesportiu, horts socials a La Barquera i, sobretot, la realització de l’inventari municipal, etc.
Celebrem també que l’equip de govern s’hagi fet seu el projecte d’urbanització dels C/d’Oló, Canaleta i 11 de Setembre i Plaça Sant Jaume llargament reivindicat.


Tanmateix, i malgrat el “bon rotllo”, tenim la obligació com a representants del poble a denunciar per exemple la creixent situació d’inseguretat ciutadana o d’ocupacions d’immobles a Capellades. Les sensacions de la ciutadania, en aquest sentit, no són bones.


El món canvia i s’ha accelerat molt, especialment el darrer any i com a poble no podem restar ni passius ni immòbils. Proposem un Pla Estratègic 2030, doncs, entre tots ens cal definir quin poble volem pels propers anys en temes de connectivitat, urbanisme, ambientals, etc.


Des de Junts per Capellades us desitgem salut i que aquest any 2021 sigui molt millor.